Despre

Bine ati venit pe BLOGUL VIOLETELOR, locul unde frumosul se combina cu imaginatia umana.

Am o pasiune, VIOLETELE. Aceasta pasiune este mentinuta prin cresterea violetelor si desigur prin informare despre tot ce este nou. Am incercat sa gasesc anumite informatii in limba Romana si mi-a fost complicat deoarece iubitorii de violete din Moldova scriu de regula in rusa. Nu m-am socializat si am dat startul acestui blog. Probabil este primul site specializat pe tematica violetelor in limba Romana din spatiul Basarabean! Probabil 🙂

Aici veti gasi tot felul de articole despre cresterea si intretinerea violetelor, despre inmultire, despre daunatorii care pot ucide aceste plante nemaipomenite. Nu ma voi retine de a publica si fotografii ale plantelor pe care le am acasa.

Violetele sunt de fapt numite in mai multe feluri. In literatura gasim denumirea de Violeta Africana sau Violeta de Parma, in limba latina se numesc Saintpaulia jonantha H., a primit aceasta denumira de la numele de familie al baronului german Walter von Saint Paul-Illaire, care a descoperit-o in muntii Uzumbar din Africa de Est, spre sfarsitul secolului al XIX-lea, in timpul unei plimbari cu viitoarea lui sotie. Unii prescurtat le numesc Senpolia. Violetele sunt plante perene, asta ar insemna ca traiesc mai multi ani. In literatura de profil se mentioneaza ca Violetele infloresc pe tot parcursul anului dar mai abundent de primavara pana toamna. Plantele mele sunt o abatere cred si infloresc de regula iarna 🙂

Florile sunt de regula de toate culorile posibile, foarte expresive si diverse. Putem intalni violete rosii, albastre, roz, violete. Aceste flori pot fi de diferite nuante, mai deschise sau inchise la culoare. Frunzele acestora sunt de la culori salat pana la verde intunecat.

După cum am mai spus Violeta africană este una dintre cele mai populare plante de interior, descoperită în 1890, ajunge în America 30 de ani mai târziu, sub denumirea de sp. ionantha din care prin hibridizare s-a ajuns la peste 30.000 de varietăți disponibile. În funcție de dimensiunea rozetei, a coroanei de frunze aceste sunt:
a. micro mini cu rozeta sub 8cm.
b. mini cu rozeta intre 8 și 15cm.
c. semi mini cu rozeta intre 15 și 20 cm.
d. standard cu rozeta intre 20 și 40 cm.
e. large cu rozeta peste 40cm.

Deosebită este și violeta trailer, are minim 3 coroane și florile mai mici decât violeta standard.

Reclame
Scrie un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s